Over Ons

Retrostoffen.nl is opgericht door Feya, 35 jaar en moeder van een prachtige meid genaamd Maan.

“Ik houd van de natuur, fruit, onze kruidentuin, fietsen, theater, arthouse films, dromerige muziek, groene thee en zoutlampen. Ik ben best wel fan van Ani Difranco en ik kan niet zonder bijzondere kleurcombinaties. Kleuren, prints, retro, stoffen… Ja het is echt een uit de hand gelopen fascinatie. En daar wil ik jou graag mee in aanraking brengen. Dus kei leuk dat je hier nu bent. Geniet!

De dingen die mij naast bovenstaande het meeste bezighouden zijn: dingen creëren. Ik vind het werkelijk fantastisch om zelf kleding te maken. Het begint voor mij al bij het patroon, want het liefst bedenk ik deze zelf. Daarom ben ik de modevakopleiding gaan doen. Ik vond het altijd heel complex om een patroon aan te passen of te tekenen, maar mijn creatieve oog zag overal altijd wel een mogelijkheid tot een oplossing. En nu op de modevakopleiding leer ik alle technische aspecten van kleding maken. Dat maakt het compleet.

Samen met een goede vriendin heb ik wekelijks een handwerkochtend en gaan we samen naar naaiweekenden. Allebei achter onze eigen naaimachines, kletsen, tekenen en naaien. Ik leer nog steeds elke keer weer meer. Kleding maken hoeft echt niet altijd complex te zijn. Naaiprojecten zijn juist hartstikke leuk als ze simpel en toegankelijk zijn!

Als beginnend naaister heb ik vaak lang moeten zoeken naar juiste basis patronen, wat de juiste stoffen voor mij waren, de hoeveelheid stof die ik dan nodig had en welke garen. Daarom probeer ik overal in de webshop zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat het product is en waarvoor je het product kunt gebruiken. Mocht je toch nog vragen hebben, dan mag je me altijd mailen of bellen voor advies.

Zoek je iets, wat je niet in de webshop ziet staan? Schroom niet om mij er naar te vragen. Want ik kan een hele hoop bestellen.

Tot slot vind ik het heel belangrijk om aandacht voor de aarde te hebben. Met respect en liefde voor onze aarde. Daarom vind ik duurzaamheid een belangrijk gegeven. Je ziet dit terug in de stoffen die bijna allemaal GOTS gecertificeerd zijn en als ze dat niet zijn, dan hebben ze het Oeko-Tex certificaat.

Plastic heb ik waar mogelijk vervangen door karton/papier. Ook heb ik lang gezocht naar een sterk en duurzaam garen dat lang mee gaat. En in mijn zoektocht ben ik uitgekomen bij Gütermann Recycled garen. 60 verschillende kleuren. Daarnaast zie je duurzaamheid ook terug in de verpakkingen waarmee ik bestellingen verstuur en de bank waarmee ik het financiële verkeer regel. En uiteraard wordt je pakketje bij mij opgehaald en bij jou bezorgd met de fiets van fietskoeriers.nl

Ik wens je heel veel plezier met je creatieve project! En ik hoop dat ik je met Retrostoffen kan brengen naar een prachtig eindresultaat!”